Skip to content

Tan Thang ligt in de provincie Binh Thuan

[ready_google_map id=’31’]

Situatie
Tan Thang is een vrij grote gemeenschap van ongeveer 8000 mensen. Het ligt ongeveer 100 km van Phan Thiet en 130 km van Saigon. De mensen hebben zich in Tan Thang gevestigd in 1998; zij leven verspreid over het gebied tussen hun perceeltjes met maniok, mais, cashew noten en enkele rijstvelden.

1202 dorpje

Vanwege het klimaat in dit gebied kunnen zij maar één keer per jaar oogsten, hetgeen te weinig is om van te leven. Anderen hebben een schaars inkomen van hun kleine handeltjes en bedrijfjes, zoals het fokken van kippen, varkens en voddenhandel of zij verhuren zich als landarbeider of visser.
Voor de kinderen is er ook weinig perspectief om vooruit te komen omdat voortgezet onderwijs 30 km verderop is en de ouders het schoolgeld en overblijfgeld niet kunnen betalen.

Verzoek aan Lien Doi
Deze hardwerkende mensen te ondersteunen met het microkrediet programma. Zodat de vrouwen de kans krijgen om tegen een lage rente geld te lenen voor de handeltjes en bedrijfjes, en zij langzaam maar zeker kunnen werken aan een betere toekomst.
Om 36 mensen op weg te helpen is nodig 115.500.000 VND € 4.245,-

Deze aanvraag is tot stand gekomen in samenwerking met Caritas in Phan Thiet waar wij sinds ons bezoek van november 2010 aan Vietnam mee samenwerken. Medewerkers van Caritas hebben een seminar gevolgd over het microkredietprogramma zodat zij de vrouwen die deelnemen aan het microkredietprogramma begeleiding kunnen geven.