skip to Main Content

Financieel Archief en ANBI aanmelding

Lien Doi wordt gefinancierd uit Nederlandse donaties. Op dit moment kent Lien Doi een aanzienlijk donateurenbestand, die zo´n drie keer per jaar door middel van een nieuwsbrief worden geïnformeerd over nieuwe projecten, met het verzoek daarvoor te doneren. Daarnaast verwerft Lien Doi met enige regelmaat geld d.mv. bijdragen van andere organisaties.

Lien Doi is een vrijwilligersorganisatie. Uit de gedoneerde gelden worden derhalve geen loonkosten betaald. Voor de ondersteuning van Lien Doi in Vietnam wordt een beperkte onkostenvergoeding ter beschikking gesteld. De medewerkers van Lien Doi in Nederland zien af van een onkostenvergoeding. Omdat Lien Doi een vrijwilligersorganisatie is wordt bijna al het geld dat binnenkomt besteed aan de projecten.

Jaarlijks wordt rekening en verantwoording afgelegd aan de donateurs.

CBF keurmerk / verklaring
Grotere organisaties maken gebruik van het CBF keurmerk voor goede doelen. Lien Doi heeft gekozen hiervan geen gebruik te maken. De kosten zijn erg hoog. Lien Doi wil de kosten zo laag mogelijk houden zodat alle donaties die binnen komen besteedt kunnen worden aan onze projecten. Onze kosten voor fondsenwerving bedragen de laatste jaren minder dan 4% van de inkomsten. Ter vergelijking het CBF hanteert als een van de criteria dat de kosten voor fondsenwerving niet meer bedragen dan 25% van de baten.

ANBI

Lien Doi is door de belastingdienst gezien als een stichting dit  voldoet aan de ANBI voorwaarden. Standaardformulier publicatieplicht LIen Doi 2021

  • Hieronder vindt u de financiële verslagen van de laatste jaren:

verantwoording 2016 financiele verantwoording 2016

verantwoording 2015 financiele verantwoording 2015

verantwoording 2014 financiele verantwoording 2014

verantwoording 2013 financiele verantwoording 2013

verantwoording 2012 financiele verantwoording 2012

verantwoording 2011 financiele verantwoording 2011

verantwoording 2010  financiele verantwoording 2010

Let op: voor het lezen van de nieuwsbrieven heeft u Adobe Acrobat Reader nodig. Klik hier om deze te downloaden.