Skip to content

VERANTWOORDING

De zusters van de ‘Lover Holy Cross’ hebben een keukenuitrusting voor de armen.

De keukenuitrusting kon alleen niet geplaatst in het ziekenhuis, zoals bedoeld. De plaatselijke overheid gaf hier geen toestemming voor. Gelukkig heeft men een ander adres gevonden waar de maaltijden kunnen worden bereid en uitgedeeld.

Op maandag, woensdag en vrijdag kunnen alle mensen, die dat nodig hebben, gebruik maken van deze “service”.   Onder de naam “Remember My Poor Friends”

De zusters danken u allen en wensen u vrede, gezondheid en vreugde

Situatie

Duc Linh ligt in de provincie Binh Thuan. Het is een bergachtig gebied ten Noordoosten  van Saigon, waar de mensen leven van landbouw zoals suikerriet, koffie, rubber, peper en veeteelt.

Het district bestaat uit 83 dorpen met een totale bevolking van 141.279 inwoners. Onder hen bevinden zich 13 verschillende etnische minderheden, meestal immigranten uit de armste delen van Vietnam.

Voor het hele district is er slechts  één ziekenhuis en één gezondheidscentrum.

De patiënten die zijn opgenomen moeten betalen voor de medische behandeling en verblijf in het ziekenhuis. Als ze verzekerd zijn  betaalt de verzekering een deel van die kosten. Men is echter zelf verantwoordelijk voor verzorging en voeding . Omdat het ziekenhuis vaak ver van huis is zal er altijd familie aanwezig moeten zijn om voor de patiënt te zorgen . De armsten onder hen hebben niet genoeg geld om voldoende eten te kopen.

Verzoek aan Lien Doi

De zusters van de “The Lover Holy Cross” en mensen uit de lokale bevolking willen daarom rijst en voedzame maaltijden voor hen koken. Dit willen ze in een gang van het ziekenhuis  tegen kostprijs gaan verkopen.

Voor de keukenuitrusting, gasfornuizen en tafels vragen zij aan Lien Doi:

 50.000.000 VND.  Dit  is € 1.800,-