Skip to content

Verantwoording:

Goed Nieuws uit Vietnam… Op 1 oktober 2012 is de boot te water gelaten!!
Meteen nadat Lien Doi financiële hulp had toegezegd is begonnen met de aanvraag van de juiste papieren en de werkzaamheden voor de bouw van de aanlegsteiger en van de boot.

Onderhoud, brandstof en een vergoeding voor de kapitein van de boot, evenals een solidariteitspotje voor de allerarmsten, wordt betaald uit de bijdrage van de scholieren voor de overtocht.

 

Boot met zwemvesten

Boot met zwemvestenDe boot is van groot belang voor alle inwoners uit Quy Mong en zorgt dat de studenten veilig en snel en dus op tijd naar school kunnen.

Alle inwoners danken de goede gevers van Lien Doi voor de bijdragen in dit project.

 

Quy Mong ligt in de provincie Yen Bai in Noord Vietnam

[ready_google_map id=’30’]

Situatie
Quy Mong ligt in een afgelegen bergachtig gebied, 200 km van Hanoi aan de rivier Hong. Het dorp telt 5000 inwoners, die zich gevestigd hebben in een strook van 10 km langs de rivier. Zij hebben kleine stukjes land waarop zij rijst verbouwen. 45% van hen is erg arm en heeft geen land.
In het dorp zijn twee lagere en één middelbare school voor de onderbouw. Om naar de school voor de bovenbouw te gaan moeten de jongeren de rivier oversteken. De bruggen zijn te ver van Quy Mong vandaan, dus moeten ze per boot.

oude en onveilige boot
oude en onveilige boot

Deze varen echter niet op tijd, zodat de kinderen vaak te laat op school komen. Daarom geven veel studenten – met name de arme – hun studie op en is de kans op verbetering van hun levensomstandigheden nihil geworden. Bovendien is de boot op spitstijd overvol en daardoor erg onveilig.

Verzoek aan Lien Doi
De parochie van Quy Mong vraagt aan Lien Doi financiële ondersteuning om een boot aan te schaffen om de jongeren uit Quy Mong de rivier over te zetten ,zodat ze veilig naar school kunnen. Bovendien kan de boot gebruikt worden om in noodsituaties mensen naar het ziekenhuis te brengen en voor de inwoners die voor zaken naar de overkant moeten.
Er wordt iemand aangesteld, die verantwoordelijk is voor de boot en voor een veilige overtocht.
De leerlingen betalen zelf een vaste bijdrage per maand.

De kosten van de boot inclusief life-jackets, brandblussers en aanleg van de weg naar de pier: 104.640.000 VND
Bijdrage inwoners 6.640.000 VND
Bijdrage Lien Doi 98.000.000 VND = € 3720.–