Skip to content

Cay Da ligt in de provincie Binh Thuan

[ready_google_map id=’32’]

Situatie
Het dorp Cay Da ligt in een afgelegen berggebied, ongeveer 130 km van de stad Phan Thiet en 330 km van Saigon. De eerste mensen die er kwamen wonen, werkten aan de bouw van een elektriciteitscentrale. Zij zijn daar blijven wonen nadat de bouw was voltooid. Het zijn hardwerkende mensen die nu vooral leven van de bouw van maniok, mais en koffie. Op dit moment telt het dorp 3000 inwoners.

1201 huisje in dorp

De levensomstandigheden zijn erg zwaar doordat het gebied zo moeilijk toegankelijk is. Er is geen markt in de buurt, geen ziekenhuis, en geen school. De kinderen moeten naar een ander district naar school.
Het land waarop zij hun producten verbouwen ligt ver weg in de heuvels en zij moeten daarvoor een rivier oversteken, waarover een gammele houten brug ligt die al herhaaldelijk door overstromingen is vernield.

1201 brug

Ook de steile weg die vanaf de brug verder loopt is heel slecht en tijdens de laatste regens alweer kapot gegaan. Het vervoer van kunstmest en opbrengsten van het land is dus een groot probleem. Bovendien is de weg de enige mogelijkheid om naar het bos te komen om bamboespruiten te plukken.

Verzoek aan Lien Doi
Aan Lien Doi is hulp gevraagd bij de bouw van een dam over de rivier met een betonnen doorlaat voor het water en de aanleg van een stuk betonnen weg, zodat de mensen met de bromfiets naar hun akkers kunnen gaan.

In totaal worden de kosten beraamd op 47.800.000 VND

Bijdrage bewoners 8.500.000 VND
Arbeidsloon 5.000.000 VND
Bijdrage Lien Doi 34.300.000 VND € 1260,-