Skip to content
De parochie bestrijkt een vrij groot gebied van 45 km2 en bestaat uit vier dorpjes: Dien Phu, Dien Dien, Dien Thuy en Vinh Phuong.  (waar?)
Situatie
In de Dai Dien parochie wonen ongeveer 30.000 mensen waarvan 1500 katholieken. De vier dorpjes behoren tot het Dien Khanh district, waar nog maar drie jaar geleden een stad is gevestigd. De ontwikkeling van het gebied is beperkt gebleven tot het gebied rond de nationale weg, wat de enige geasfalteerde weg is. Het is een dicht bevolkt gebied en er is te weinig landbouw grond voor iedereen. Veel mensen hebben kleine handeltjes of werken in de huishouding om in hun onderhoud te voorzien. Hun inkomen is erg onstabiel, daarom vertrekken vele jongeren naar de grote stad om daar werk te zoeken.
Veel kinderen maken de school niet af omdat zij thuis moeten helpen.
De mensen werken hard, maar desondanks komt er weinig verbetering in hun situatie.

Kleine plantage

Verzoek aan Lien Doi Om de levensomstandigheden van deze mensen te helpen verbeteren heeft Rev. Theophane Nguyen Son Nga een verzoek gedaan aan Lien Doi om te mogen participeren in ons microkrediet programma. De rente binnen ons krediet programma is vele malen lager dan zij nu betalen. Het geld zal worden gebruikt voor de aanplant van rijst en watermeloenen of om een klein handeltje te beginnen als het verkopen van hout, kolen of fruit.

 

 

    
Varkens en kippen fokkerijtje

 

40 gezinnen ontvangen ieder een bedrag van 2.000.000 VND 80.000.000 VND
Kosten van de training 4.000.000 VND
______________
Totaal 84.000.000 VND (€ 3.320,–)

De priester wil dit project starten met 40 katholieke gezinnen omdat hij deze mensen goed kent. Als het project goed aanslaat kunnen ook de niet-katholieken deelnemen aan dit project.