Skip to content

Situatie
In de provincie Binh Thuan zijn veel dorpen waar de levensomstandigheden slecht zijn. De inwoners zijn immigranten die met lege handen aankwamen en proberen als boer of visser een nieuw bestaan op te bouwen. Het is een bergachtig gebied, de grond is niet best en de weersomstandigheden zijn zeer wisselend. Soms te droog en dan weer zijn er overstromingen.

[ready_google_map id=’12’]

Al eerder heeft Lien Doi samen het Caritas aldaar, de plaatselijke bevolking geholpen met de bouw van huisjes in Suoi Sai.

Verzoek aan Lien Doi
Ook nu betreft de vraag om de allerarmsten gezinnen die wonen in gammele hutten zonder elektriciteit te helpen. Zij vragen geld om materiaal te kopen voor het bouwen van 10 huisjes. De huisjes worden tezamen met de plaatselijke bevolking gebouwd.
De vraag kwam in juni 2013 naar ons in Nederland en in maart 2014 kregen we het bericht dat de huisjes zijn voltooid. De families hebben de huisjes samen met hun buren gebouwd.

oude en nieuwe woning
oude en nieuwe woning

Het hele project is gefinancierd door de plaatselijke bevolking, Caritas en Lien Doi. De totale kosten bedragen ongeveer € 11.000,-
De huisjes zijn groot: 10 bij 4 meter.
De bijdrage van Lien Doi: € 5.185,-

 

Oud en nieuw huis Suoi Sau
Oude en nieuwe woning Suoi Sau

 

De mensen zijn erg blij en gelukkig in hun nieuwe onderkomen. De kinderen kunnen hun huiswerk maken, men heeft geen zorgen als het regenseizoen aanbreekt. Bovendien heeft de gezamenlijk bouw van de huisjes gezorgd voor een gemeenschapsgevoel. Men helpt elkaar in moeilijke situaties. Kortom een groot succes!