Skip to content

Situatie
Thon Ron ligt in de provincie Tra Vinh in de Mekong delta, ongeveer 180 km van Saigon.

[ready_google_map id=’23’] Er wonen 1800 mensen, zij leven van de landbouw, ze verbouwen rijst en wat fruit. De wegen zijn smal en onverhard, ze hebben geen stromend water en beperkt elektriciteit. De meest verafgelegen gehuchtjes maken gebruik van bamboe bruggetjes de zogenaamde apenbruggetjes..

"apen bruggetje"
“apen bruggetje”

Al jaren dromen de dorpelingen van een verharde weg, breed genoeg, zodat zij hun producten makkelijk naar de markt kunnen vervoeren en het ziekenhuis en de scholen goed bereikbaar zijn. Zij willen heel graag gezamenlijk die weg aanleggen en de brug bouwen, maar hebben niet voldoende geld voor materialen

slechte weg
slechte weg

Verzoek aan Lien Doi
Een bijdrage in de kosten voor dit project: een verharde weg van 72.00 meter en een stenen brug.
De totale kosten zijn: 236.000.000 VND = € 8750,-
Bijdrage van de plaatselijke bevolking: 60.000.000 VND = € 2220,-
Bijdrage Cisterciënzen klooster 36.000.000 VND = € 1330,-

Bijdrage Lien Doi 140.000.000.VND = € 5200,-

Uit Vietnam hebben we het bericht ontvangen: DE WEG IS KLAAR! De mensen zijn erg blij met de vernieuwde weg en geven aan dat deze weg hun levensomstandigheden heeft verbeterd.
De aanvraag betrof ook een stenen brug maar bij nader inzien heeft men, in onderling overleg, besloten om in plaats daarvan 4 grote watersluizen te bouwen zodat het transport over de weg eenvoudiger zal gaan.

Al met al een enorme verbetering voor de plaatselijke bevolking; kinderen kunnen veilig naar school, het ziekenhuis is beter bereikbaar en de producten kunnen gemakkelijk vervoerd worden naar de markt.
Grote dank voor alle begunstigers van Lien Doi.

Thon Ron 14

Thon Ron 20