Skip to content

Situatie:
Giong Lon is een plattelandsdorpje in de provincie Tra Vinh in de Mekong delta. Ongeveer 200 km van Saigon.

[ready_google_map id=’21’]

Het telt 2000 inwoners, de verbindingspaden tussen de gehuchten en de doorgaande wegen zijn erg slecht en smal.

1311 Giong Lon3
het apenbruggetje

Lien Doi heeft samen met andere weldoeners in voorgaande jaren 3 brugjes vervangen. In april 2013 is een stuk weg verhard.

1311 giong lon1
de vernieuwde weg van 2013

Deze projecten hebben er voor gezorgd dat nu gehuchten die vroeger geïsoleerd waren met elkaar verbonden zijn. Hierdoor kunnen de producten nu gemakkelijk worden vervoerd naar de markt en kinderen kunnen veilig naar school. Bruggen en weg zijn aangelegd met de hulp van de plaatselijke bevolking. Hetgeen de solidariteit onderling erg heeft bevorderd.

 

Op 27 april 2013 was de weg tot blijdschap van iedereen klaar!!
Het belangrijkste stuk weg is gerealiseerd er rest nog een stuk weg van 900 meter wat door 4 kleine dorpjes loopt. Daarvoor heeft men geld nodig voor het bouwmateriaal. En weer zal men de weg met gezamenlijke arbeid aanleggen.

1311 Giong Lon4
nog te vernieuwen weg

Daar de ondergrond van dit stukje weg erg zwak is, Giong Lon ligt dicht bij de zee, heeft men meer materiaal nodig. Bovendien worden ook in Vietnam de bouw materialen duurder. Van daar dat de prijs wat hoger is dan de keer ervoor.

De vraag is nu € 4.400,- euro

Meteen nadat we deze nieuwe aanvraag hadden goedgekeurd is men wederom met man en macht begonnen aan de aanleg van ook dit stukje weg. En 27 april 2014 was de weg klaar.
Alle inwoners danken alle begunstigers van Lien Doi voor deze gift.

Step 2 39

Road in concrete paving slaps Generously donated by Solidarity Netherlands Built by local inhabitants in Giong Lon parish Sincere gratitude to all Benefactors Step 2 : 900 m long, achieved on 27 April 2014)
Road in concrete paving slaps
Generously donated by Solidarity Netherlands
Built by local inhabitants in Giong Lon parish
Sincere gratitude to all Benefactors
Step 2 : 900 m long, achieved on 27 April 2014)

Step 2 35