Skip to content

Gerealiseerd!!!

Vinh Phu Ward ligt in de provincie Binh Duong, in zuid Vietnam ten noorden van Saigon.

Het Tu Tam huis is opgericht in 2000 en werd geheel gefinancierd door de congregatie van Dominic Parish en door donateurs. In het Tu Tam huis wonen op dit moment in totaal 42 kinderen, zowel wezen, als kinderen met een handicap De kinderen hebben allemaal een verschillende achtergrond. De opvoeding en verzorging van hen is in handen van 7 nonnen.

Het huis heeft 1 woonkamer , 1 keuken, 2 klaslokalen, 1 kleine kapel, 5 slaapkamers voor de kinderen en de nonnen en 1 toilet en is veel te klein geworden voor het huidige aantal kinderen. De slaapkamers voor de nonnen en de jongens zijn met name erg heet. Renovatie is noodzakelijk om de kinderen en hun verzorgsters een goed huis te bieden.

Gedurende de Covid 19 pandemie is de nood erg hoog geworden, doordat de geldstroom van donateurs erg terugliep. Men had nauwelijks genoeg geld om eten te kopen. Laat staan dat men het huis kon opknappen.

Daarom de vraag aan Lien Doi hen te helpen bij de verbouwing, zodat de kinderen en de nonnen een veilige plek hebben om te leven.

De kosten zijn: 101.820.000 VND = € 4.270,-

In november 2022 kregen we bericht uit Vietnam!

De renovatie van het opvanghuis is klaar. Dankzij de steun van Lien Doi is de slaapzaal voor de jongens en die voor de zusters gerenoveerd zodat zij in een koelere ruimte kunnen slapen. Bovendien is de droogruimte voor kleding gerenoveerd.

De kinderen en zusters zijn erg blij.