Skip to content

Loc Son Ward ligt in de stad Bao Loc in de provincie Lam Dong

Situatie
In de periode na 1975 hebben mensen uit verschillende delen van het land zich hier in deze streek in Loc Son, een zogenaamde nieuwe economische zone, gevestigd. Zij verbouwden koffie en thee en hadden een goed leven. Tot in 2008 de regering hun land onteigende en voor veel families een ware lijdensweg begon. Zij kregen een toelage om een huis te bouwen, maar zonder grond voor de teelt van koffie of thee. Zij konden o.a. werk vinden in de bouw. Voor met name de vrouwen is het moeilijk om werk te vinden in de industrie en de bouw is te zwaar. Zij zijn laag geschoold, en niet gewend om handel te drijven en hebben ook geen geld om investeringen te doen.
Zij zochten hulp bij de nonnen van de Bao Quang Pagode. Deze nonnen maken Boeddhistische kleding voor andere pagodes, en voor de Boeddhisten in de buurt. Zij vroegen hen te leren naaien.

Verzoek aan Lien Doi
De nonnen willen de vrouwen graag leren naaien, maar hebben daar geen ruimte voor. Zij hebben een verzoek aan Lien Doi gedaan om een naairuimte te kunnen bouwen van 5 bij 6 meter.

Daarnaast vragen zij 10 naaimachines. Deze naaimachines kunnen de mensen nadat zij hebben leren naaien op afbetaling kopen om vanuit huis te gaan werken. Van het terug ontvangen bedrag worden nieuwe machines gekocht en kunnen weer andere vrouwen het vak leren.
Naast de traditionele boeddhistische kleding willen de nonnen ook school uniforms en andere kleding op bestelling gaan maken.

De totale kosten worden begroot op 70.462.000 VND
Bijdrage van de lokale bevolking 3.000.000 VND
Bijdrage Boeddhisten 8.000.000 VND

Bijdrage Lien Doi 59.462.000 VND = € 2109,-
Inmiddels, in maart 2012, hebben wij enthousiaste berichten gekregen uit Vietnam dat de ruimte is gebouwd.
Tot nu toe hebben 10 vrouwen een stabiel inkomen. Er kunnen nieuwe machines gekocht worden zodat de vrouwen thuis kunnen naaien voor winkels in de buurt en weer andere vrouwen kunnen worden opgeleid.

Een geslaagd project!! De vrouwen en de nonnen van Loc Son Ward spreken hun dank uit aan de stichting Lien Doi.

De nieuwe naairuimte

Vrouwen aan het werk