Skip to content

In de provincie Dak Nong in het centraal hoogland

Situatie
De bevolking van de gemeente Truong Xuan bestaat uit 9000 mensen. Zij wonen in kleine dorpjes en bestaan voornamelijk uit de etnische minderheid M’Nong. Ze leven van de verbouw van maniok, echter de opbrengst is het laatste jaar met meer dan de helft gedaald.
De highschool staat in het centrum van Truong Xuan en telt 800 leerlingen uit de omliggende dorpjes. De kinderen gaan ofwel s ’morgens ofwel s ’middags naar school; echter één dag moeten ze de hele dag naar school. Daar ze te ver weg wonen kunnen ze die dag, tussen de middag, niet naar huis om te eten. Bovendien is er geen plaats voor hen om te verblijven.

 

Op initiatief van Sr. Nguyen Thi Hue is het afgelopen jaar met behulp van een weldoener uit Australië een eenvoudig huis met lange gang gebouwd om deze kinderen tussen de middag op te vangen, en om een eenvoudige lunch voor hen te kunnen bereiden. Zodat zij niet langer rond hoeven te hangen in de schaduw van de bomen en de middaglessen kunnen volgen met een volle maag.

Verzoek aan Lien Doi
Om voor 100 kinderen per dag een maaltijd te bereiden is een keukeninrichting, een watersysteem, toiletten, tafels en bestek nodig. Bovendien slaapmatten en ventilatoren voor de hete maanden, zodat zij in de warme lunchpauze kunnen rusten. Zo kunnen deze kinderen van de arme etnische minderheid met een volle maag en uitgerust de middaglessen volgen.

Dat betekent:
Keukenbenodigdheden:                            20.000.000
Watersysteem:                                        40.000.000
Tafels en stoelen                                     10.000.000
Elektrische lampen en ventilatoren             8.000.000
Matten en beddengoed                             8.000.000 VND

Totale bijdrage van Lien Doi 86.000.000 VND = € 3000,-