Skip to content

Duc My ligt in de Mekong delta, ongeveer 200 km van Saigon.

[ready_google_map id=’16’]

Situatie
Duc My bestaat uit twee delen, één vlak aan de nationale weg No 60, waar 1200 mensen wonen en één in het binnenland rond de velden, waar geen weg, geen elektriciteit en geen schoon water is en waar 300 mensen wonen.

pr04001

Huisvesting van een van de gezinnen uit Duc My
Deze mensen leven van de opbrengst van fruitbomen, en rijst op hun kleine stukjes land.
Tot nu toe is in deze verlaten hoek geen weg aangelegd, het pad dat er ligt is slechts te voet begaanbaar en over de rivierarm ligt een apenbruggetje. Iedereen moet hierlangs naar het dorp, de school, het ziekenhuis en de kerk. De mensen dragen alle agrarische producten op hun schouders naar de plaatselijke markt. Met name in het regenseizoen zijn deze weg en brug erg gevaarlijk.

pr04003

Zij dromen al jaren van een beter pad en brug naar het dorp.

Verzoek aan Lien Doi
Hen te helpen deze weg en een brug aan te leggen. Zij zorgen zelf voor de aanleg hiervan, onder leiding van Priester Nguyen Thanh Phong.

De kosten voor het materiaal bedragen:
108.000.000 VND = € 3830,-
We zijn verheugd u te kunnen melden dat:
Deze prachtige brug van beton 30 meter lang en het stukje weg van 1800 meter lang is klaar gekomen op 25 mei 2012!!

pr04004

Alle inwoners hebben er aan meegeholpen, door arbeidskracht, anderen door het afstaan van een stukje grond naast de weg.
Door deze brug en stukje weg leven de inwoners niet meer geïsoleerd en kunnen zij gemakkelijk de nationale weg bereiken om hun producten te verkopen, naar de markt te gaan enz., kinderen kunnen veilig naar school en ouderen hoeven niet meer door modderige paden te waden.

pr04005

De gemeenschap van Duc My dankt alle begunstigers van Lien Doi
Hun droom is uitgekomen!! Hun levensomstandigheden zijn hierdoor verbeterd.