Skip to content

verantwoording:

De bruggen zijn klaar!! Ze zijn afgebouwd in oktober 2018. De bruggen zijn 30 meter lang
en 2,50m breed. De mensen zijn erg blij. Niet alleen voor de kinderen en de zieken maar
voor de hele gemeenschap zijn deze bruggen van groot belang. Zowel voor het vervoer van
handelswaar als voor de onderlinge communicatie.
De mensen zijn Lien Doi erg dankbaar!

 

Situatie

Beide dorpen liggen in de provincie Ca Mau, het zuidelijkste puntje van Vietnam, 480 km van Saigon. De dorpen liggen aan een rivier. De inwoners zijn arme migranten uit noordelijke provincies.

Zij leven van het kweken van garnalen, maar omdat ze op de oude manier werken is de opbrengst schaars. Slechts enkelen kunnen er van leven. Niet iedereen heeft een garnalenkwekerij. Anderen  leven van het vangen van krabben, schelpdieren, visjes en kleine garnaaltjes die ze verkopen aan de kwekerijen. Zij hebben geen vast inkomen.

De meeste volwassenen zijn analfabeet . In het dorp is alleen een basis school. De middelbare school is 7 km verderop en de High school 15 km. Veel ouders laten de kinderen niet naar school gaan door de moeilijke omstandigheden waarin ze leven. De dorpen liggen erg afgelegen en omdat er geen wegen of bruggen zijn om de rivier over te steken moeten de kinderen als ze naar school gaan, met de boot en dat is voor hen erg kostbaar.  Vooral in het regenseizoen zijn de omstandigheden erg zwaar voor deze mensen.

De inwoners van Go Cong B moeten per boot of vlot naar de overkant om naar school, ziekenhuis of markt te gaan om hun producten te verkopen.

De inwoners uit Thanh Dam A kunnen over een oude en erg beschadigde brug naar de overkant.

 

In deze afgelegen regio is vervoer naar markt, school en ziekenhuis het meest belangrijk. Hierdoor kunnen deze dorpen zich beter ontwikkelen.

Verzoek aan Lien Doi

Hulp bij het bouwen van twee bruggen:

Een brug van 28 meter bij 2 meter 50 voor het dorp Go Cong B

Een brug van 30 meter bij 2 meter 50 voor Thanh Dam A
Totale kosten                          251.000.000 VND
bijdrage van de bevolking        21.000.000 VND
Bijdrage Lien Doi                   230.000.000.VND = € 8.550,-

 

Doordat het vervoer van hun producten eenvoudiger en goedkoper zal worden en de kinderen naar vervolgonderwijs kunnen, zullen de levensomstandigheden van deze mensen verbeteren.