Skip to content

Verantwoording:

De betonnen verbindingsweg is klaar!! In oktober 2018 is hij in gebruik genomen.
Iedereen is enorm blij! De kinderen kunnen nu veilig naar school, de zieken naar het
ziekenhuis, de weg is een verbetering voor de hele gemeenschap. De weg is 1000m lang en
1meter breed en vormt aansluiting op de twee bruggen van Go Long B en Thanh Dam A.
De mensen zijn Lien Doi erg dankbaar.

Situatie

Tan Thanh Moi ligt in de provincie Ca Mau, ongeveer 380 km van Ho Chi Minh City. Het is een uitgestrekt mangrove gebied aan een lange rivier. De meeste inwoners zijn migranten uit het noorden van Vietnam. Zij leven van de vangst van garnalen en krabben. Die vangst is niet erg groot en de kosten voor het vervoer zijn erg hoog. Er is geen goede wegverbinding, dus alle vervoer gaat per boot. Hun inkomen is dus  erg laag.

In het dorp is alleen een basis school. Voor vervolg onderwijs en het ziekenhuis moet men naar een plaats 20 km verderop. Het vervoer daar naartoe is voor deze mensen erg duur.
De mensen van Tan Thanh Moi zouden erg geholpen zijn met een goede betonnen verbindingsweg;  om naar school en het ziekenhuis te gaan, maar ook om hun koopwaar sneller en goedkoper te vervoeren. De aanleg van een weg zal hun levensomstandigheid verbeteren.

Verzoek aan Lien Doi

Hen te helpen bij de aanleg van een weg  van 1000 bij 1 meter, 10 cm dik. Ze willen de weg in 60 dagen aanleggen en alle inwoners zullen hun bijdrage leveren in de vorm van mankracht of het verzorgen van voedsel voor de arbeiders.

 

Totale kosten                                      194.500.000 VND

Bijdrage van de lokale bevolking           74.500.000 VND

Bijdrage Lien Doi                               120.000.000 VND = € 4.460,-