Skip to content

Verantwoording:

De betonnen weg langs het Cau Ngua kanaal in de provincie Ben Tre is klaar

In een maand is deze weg aangelegd! Op 26 april 2018 was hij klaar. De weg is 1 km lang en 1,6 m breed.

Voor de 45 families die hier wonen is de weg een groot succes. Zij kunnen hun producten nu beter vervoeren. De kinderen kunnen veilig naar school en, indien nodig kunnen ze veilig van en naar het ziekenhuis gebracht worden, zelfs met een auto.

Hun leven is geweldig verbeterd.

Aan alle donateurs van Lien Doi veel dank.

Situatie:

Long Quoi ligt in een vlakte waar veel rivieren doorheen stromen. Ongeveer 456 families leven daar van de landbouw. Zij hebben fruitbomen, verbouwen rijst, houden wat vee of hebben kleine handeltjes. Ongeveer 45 families wonen langs het kanaal. Een deel van hen werkt als landarbeider, maar heeft geen vast inkomen. Het andere deel leeft van de opbrengst van kokosnoten, bananen en citroenen. Ook van hen is het inkomen instabiel.

De weg langs het kanaal naar de scholen is met name in de regentijd erg modderig en gevaarlijk. Ongeveer 70 kinderen moeten elke dag over deze weg naar school ( 2 – 3 km.).De ouderen  moeten 3 – 5 km afleggen  naar de markt, de pagode of de kerk. Bovendien belemmert deze slechte weg het vervoer van hun producten. Een nieuwe weg zal een bijdrage kunnen leveren aan betere levensomstandigheden voor deze mensen.

Verzoek aan Lien Doi

Een bijdrage om deze weg aan te leggen:

Totale kosten 203.700.000 VND

plaatselijke bijdrage 37.700.000 VND

donateurs:  16.000.000 VND

Lien Doi: 150.000.000 VND =  5700,- euro