Skip to content

Verantwoording:

De verbindingsweg met de hoofdweg en Thanh Binh Home is klaar!

Het Thanh Binh Home is een opvanghuis voor weeskinderen.

In een maand tijd is deze weg aangelegd. 10 april 2018 was de weg klaar!

Nu kunnen de kinderen veilig naar school , naar de kerk en kunnen ze meedoen aan culturele activiteiten. Hetgeen belangrijk is voor hun sociale ontwikkeling.

In geval van ziekte kunnen ze op tijd naar het ziekenhuis worden gebracht.

Ook voor de mensen in de omgeving is de weg een verbetering van hun dagelijks leven.

Dank aan alle donateurs van Lien Doi

Situatie

Thanh Binh Home is een kindertehuis dat gebouwd is door de zusters van het Cai Nhum Cross Love. Thanh Binh ligt in de provincie Ben Tre. De zusters vangen de weeskinderen al op sinds 2007, aanvankelijk in een kinderopvang in Hoa Hong. Het aantal weeskinderen is enorm toegenomen, daarom werd het noodzakelijk om een nieuw huis te bouwen. .

Het huis is klaar gekomen in september 2017 en er wonen nu 36 kinderen en 4 zusters.

De zusters hebben dit huis op eigen kracht kunnen bouwen zonder steun van de regering. De kinderen hebben nu een veilig huis om in te wonen maar de weg naar de doorgaande weg en de school voor de kinderen is vooral in de regentijd erg modderig en gevaarlijk. De zusters halen en brengen de kleine kinderen van en naar school, de oudere gaan zelfstandig naar school. In de regentijd zijn de wegen glad en vallen de kinderen vaak, waardoor ze met vuile kleding en natte boeken op school komen .Het huis ligt wat afgelegen en de zusters ontbreekt het aan de financiële middelen om een verharde weg aan te leggen.

Verzoek aan Lien Doi een financiële bijdrage om deze weg aan te leggen.

De kosten:  90.255.000 VND

begunstigers: 10.255.000 VND

Lien Doi: 80.000.000 VND =  3000,- euro