Skip to content

verantwoording

Deze waterzuiveringsinstallatie is klaar!! We hebben de installatie  met eigen ogen mogen zien tijdens ons bezoek in Vietnam in november 2019!

Hij staat in een mooie grote ruimte, gebouwd bij een nieuwe kerk, die door de hele gemeenschap ook niet katholieken wordt gefinancierd.

De vele arme gezinnen uit de hele omgeving kunnen gebruik maken van het schone drinkwater.

Situatie

Xuan Ai Parish ligt in een bergachtig gebied. In de provincie Yen Bai, 190 km van Hanoi.

Xuan Ai Parish heeft een klimaat met koude en droge winters, en erg natte zomers met hevige regenbuien. De mensen leven van de landbouw en door het ruwe klimaat gaat de oogst regelmatig verloren. De bevolking is enorm toegenomen ( in het gebied leven meer dan 7.000 mensen) daardoor is er te weinig landbouwgrond voor iedereen.

De mensen drinken water uit putten, enkele families halen water uit de bergen wat schoner lijkt te zijn. Alleen in de regentijd is er genoeg water. Maar omdat het water van de velden komt is dat vaak erg modderig. Putten zijn moeilijk te graven omdat het een rotsachtig gebied is.

Schoon water is van levensbelang, het voorkomt ziektes en daardoor zijn mensen beter in staat om te werken en kunnen kinderen zich beter ontwikkelen.

Verzoek aan LienDoi

Ondersteuning voor het bouwen van een waterzuiveringsinstallatie. De mensen, die het kunnen, betalen een klein bedrag voor een kan water. Die bijdrage wordt gebruikt om de allerarmsten van water te voorzien, voor de onkosten van de installatie en voor de inwoners die de watertanks onderhouden.

Zij vragen aan Lien Doi          140.000.000.VND = € 5.245,-

De totale kosten zijn              187.800.000. VND

De bijdrage van de bevolking:  47.800.000. VND