Skip to content

verantwoording

De Waterzuiveringsinstallatie is klaar!!

In november 2019 hebben we met eigen ogen gezien hoe deze installatie is gebouwd. Het water dat uit de bergen stroomt wordt opgevangen in  grote vaten, daarna wordt het water gezuiverd.

De mensen komen met containers van 20 liter het schone drinkwater dagelijks ophalen. Deze installatie is gebouwd bij een kerk midden in een dorpsgemeenschap.

De mensen uit de hele omgeving kunnen hier water halen. Ongeveer 3000 mensen maken hier gebruik van.

Het kerkgebouw zag er erg gezellig uit met veel mogelijkheden voor ontmoeting en educatie.

Situatie

Evenals Xuan Ai Parish ligt Tan Hop in een bergachtig gebied in het noorden van Vietnam, ongeveer 155 km van Hanoi.

De Tan Hop gemeenschap bestaat uit 4400 mensen waarvan er 1600 erg arm zijn. Zij leven van de landbouw. Ze verbouwen rijst, cassave en kaneel. Ook bij hen gaat de oogst door het ruwe klimaat regelmatig verloren. Zij hebben geen vast inkomen en hebben dus grote moeite om rond te komen..

De mensen drinken water uit putten van 10-15 meter diep. Alleen in de regentijd is er genoeg water. Bovendien is het water vervuild en niet geschikt als drinkwater of om voedsel mee te bereiden. Zij hebben geen geld om schoon water te kopen.

Schoon water is van levensbelang; het voorkomt ziektes waardoor mensen beter instaat zijn om te werken.

Verzoek aan Lien Doi 

Ondersteuning voor het bouwen van een zuiveringsinstallatie. De mensen betalen een klein bedrag voor een fles schoon water. Die bijdrage wordt gebruikt voor het schoonmaken van de flessen en de elektriciteit. Bovendien wordt de een deel van het geld gebruikt om arme gezinnen te ondersteunen. Vrijwilligers helpen met de verspreiding van het water en het schoonmaken van de flessen.

Zij vragen aan Lien Doi                     130.400.000 VND = € 4.886,-
de totale kosten zijn                             172.280.000 VND
de bijdrage van de bevolking                    41.880.000 VND