Skip to content

Deze dorpjes liggen in de provincie Ben Tre (ten zuidwesten van Saigon).

[ready_google_map id=’13’]

Situatie
Ben Tre ligt in de Mekong Delta. De mensen leven voornamelijk van de landbouw (rijst, fruit en het fokken van vee). Er is een groot gebrek aan grond en veel mensen zijn daardoor niet in staat om in hun levensonderhoud te voorzien Door armoede en gebrek aan opleiding van de ouders, hebben de kinderen ook geen perspectief op een betere toekomst.

1208 12 huisjes voor 60 mensen in Ben Tre

De huizen waarin deze mensen leven zijn heel slecht. Het zijn bouwvallen, die bij de minste storm in elkaar storten en dus geen bescherming bieden tegen wind en regen.
Een goed huis zal de gezondheid van de bewoners verbeteren en hen een kans geven om ook aan een betere toekomst te werken. De kinderen kunnen in een droge omgeving hun huiswerk maken en dat kan hen stimuleren om verder te leren.
De huizen bieden geen bescherming tegen regen en wind

Verzoek aan Lien Doi
Om deze mensen te helpen is een bedrag gevraagd om 12 huisjes te bouwen. Dit is een gezamenlijk project met de bewoners uit de gemeenschap. 1/3 deel van de kosten zal door de mensen in Vietnam gedragen worden en waar mogelijk zal ook meegeholpen worden met de bouw van de 12 huisjes.

1208 12 huisjes voor mensen in Ben Tre Aan Lien Doi wordt een bedrag gevraagd van 5.804,- Euro.