19-02 Waterfilter systeem voor Muong Bang in de provincie Dien Bien

Situatie

Muong Bang behoort tot het Tua Chua district in de provincie Bien Dien, 150 km van Bien Dien city  en 470 km van Hanoi. Het Tua Chua district is een bergachtig gebied, de bevolking, ongeveer 51.492 mensen, bestaat voor 95% uit etnische minderheden.( Thai en H’Mong)

Het klimaat kent twee seizoenen; het koude, droge winterseizoen van november tot april en een nat zomerseizoen van mei tot oktober. Harde regens zorgen dan voor aardverschuivingen, en overstromingen.

De bevolking leeft van de landbouw. Ze verbouwen rijst en graan. Hun inkomen is laag omdat zij geen geld hebben om te investeren. Bovendien zijn zij afhankelijk van het grillige klimaat. Velen hebben gedurende twee of drie maanden gebrek aan voedsel. De armoede leidt tot achterstand en veel kinderen zijn analfabeet. Het gebruik van drugs is onder de Thai heel gewoon.

De zeldzame waterbronnen zijn in het droge seizoen uitgeput. De gemiddelde regenval gedurende het jaar is laag. Alleen in de maanden juli en augustus –  in het regenseizoen – kunnen zij gebruik maken van deze bronnen, die bovendien erg vervuild zijn. Die slechte waterkwaliteit bedreigt de gezondheid van de bewoners.

Er is een dringende behoefte aan schoon water. Hierdoor zal de gezondheid van de bevolking  verbeteren en dat zal hun werkcapaciteit ten goede komen. Dit is heel  belangrijk is voor de ontwikkeling van de gemeenschap en de kwaliteit van hun leven.

Verzoek aan Lien Doi

Een waterfiltersysteem met toebehoren voor het oppompen en de distributie van water.

De totale kosten zijn                                                175.300.000 VND

Contributie van de plaatselijke bevolking              40.000.000 VND

Bijdrage Lien Doi                                                      135.300.000 VND = € 4.950,-

 

 

Comments are closed.