Skip to content

De Ha Lam gemeenschap bevindt zich in de provincie Lam Dong.

Situatie
De Chau Ma is een etnische minderheid die in 1975 uit hun dorp zijn verdreven naar de heuvels waar de grond minder vruchtbaar is. Zij verbouwen cashewnoten, maar de opbrengst is vaak slecht en dus niet genoeg voor het dagelijks bestaan. Van mei tot september gaan ze het bos in om bamboescheuten te oogsten. De mensen zijn laag geschoold. Een aantal van hen dat geen land heeft probeert werk te vinden of leeft van een handeltje. Beide ouders moeten hard werken, daardoor is er weinig toezicht op de kinderen. Veel van hen gaan niet of nauwelijks naar school.

De nonnen die in dit gebied werken willen de kinderen opvangen, hygiëne bijbrengen, bijlesgeven en stimuleren naar school te gaan. Echter hun houten huis is oud en vervallen. Daarom vragen zij geld om een nieuw verblijf te bouwen.

De kinderopvang is bedoeld voor de kinderen van de Chau Ma en de Kinh en wordt gerund door katholieke zusters. Hiernaast beheren de zusters een tuincentrum, van de opbrengst kunnen zij de leraar, kleding en boeken voor de kinderen betalen.

Verzoek aan Lien Doi
Een bijdrage in de bouw voor een nieuw kinderdagopvang verblijf.

De totale kosten bedragen 207.409.000 VND
Bijdrage lokale bevolking 7.409.000 VND
Bijdrage begunstigers 30.000.000 VND
Bijdrage congregatie 30.000.000 VND

Gevraagd aan Lien Doi 140.000.000 VND = € 4965,-