Skip to content

Situatie

Het dorpje Tan Thanh ligt in de Mekong Delta tussen twee rivieren in. De mensen leven hier voornamelijk van de landbouw, maar hun land loopt vaak onder water, waardoor het verzilt. Het inkomen is daarom laag  en slechts 50% heeft grond om rijst te verbouwen. De jongeren vertrekken naar de stad en de ouderen blijven achter en hebben een moeilijk  leven.

Vanwege de oorlog was er jarenlang geen pastor meer. Sinds begin dit jaar hebben de autoriteiten toestemming gegeven om de parochie nieuw leven in te blazen en is er een pastor aangesteld.

Omdat de jonge mensen naar de stad gaan om te werken, blijven de kinderen achter bij hun grootouders. Er zijn geen voorzieningen om hen op te vangen. De kerk beschikt niet meer over een ruimte waar zowel volwassenen als kinderen bijeen kunnen komen voor activiteiten op zowel sociaal als religieus gebied. Vooral voor de kinderen tussen 1 en 6 jaar is er dringend een ruimte nodig waar zij kunnen spelen en zich ontwikkelen.

 

Verzoek aan Lien Doi

geld voor de bouw van deze ruimte. De oppervlakte van het huis is slechts  100 m2. Maar doordat de bouwkosten zijn gestegen en de koers Euro/VNDong op dit moment erg ongunstig is, zijn de kosten zo hoog.

 

Bouwkosten                                                   216.350.000 VND

Bijdrage van de diocese en weldoeners             56.350.000 VND

Bijdrage Lien Doi                                         160.000.000 VND       € 6.666,-