Skip to content

Suoi Sau Ward ligt in de provincie Binh Thuan

Situatie
Drie jaar geleden ontdekte priester Anthony Dinh Ba Can deze mensen in de buurt van Suoi Sau. Het zijn arme migranten die overal vandaan komen.
Zij wonen in een gehucht zonder wettelijke naam, ongeveer 5 tot 10 km van Suoi Sau vandaan. Het gehucht valt niet onder het bestuurlijk gezag, en wordt gehucht 50 genoemd (naar de boete die zij moesten betalen voor het omhakken van bomen, 50.000 dong p.p.). De mensen hebben geen identiteitsbewijs. Zij moeten een boete betalen voor een geboortebewijs voor hun kinderen zodat die naar school kunnen.

De huizen waarin zij wonen zijn gemaakt van riet en geven geen bescherming tegen regen en wind.

Zij hebben geen elektriciteit en geen vers water, zij vangen het regenwater op in een ton. Er is geen school en geen markt in de buurt.

Het pad naar het gehucht is bochtig met veel kuilen.
De mensen leven van het verbouwen van maniok en graan, en hun inkomen is zo laag, dat zij niet instaat zijn hun situatie te verbeteren.

Verzoek aan Lien Doi
Om deze mensen te helpen hun levensomstandigheden te verbeteren is het verzoek gekomen om de 12 meest arme gezinnen te helpen nieuwe huisjes te bouwen, zodat zij beschermd zijn tegen regen en wind. De bijdrage van ieder gezin is 5.000.000 VND plus de arbeidskosten.

De totale kosten worden beraamd op: 167.640.000 VND
Bijdrage van de dorpsbewoners 60.000.000 VND

Bijdrage van Lien Doi 107.640.000 VND = €3840,-

Tijdens onze reis door Vietnam hebben wij deze mensen bezocht en waren wij erg onder de indruk van de uitzichtloze armoede waar deze mensen tot op de dag van vandaag in leven.

Het project is klaar!!
In maart 2012 ontvingen we het goede bericht uit Vietnam dat de huisjes klaar zijn!! Ze zijn in één maand tijd zijn gebouwd!!
De bewoners hebben de huisjes samen met buren en vrijwilligers uit het dorp gebouwd.
Ze zien er prachtig uit, de mensen zijn erg blij en dankbaar. Nu hoeven ze zich geen zorgen meer te maken als het regenseizoen aanbreekt en kunnen de kinderen rustig hun huiswerk maken. Hun levensomstandigheden gaan stap voor stap vooruit.

Het project heeft bovendien een positieve invloed op de hele gemeenschap. Men is zich meer bewust van elkaar en helpt waar nodig.

Het dorpje ziet er nu mooi en vrolijk uit.