Skip to content

Situatie

In dit district Khanh Vinh wonen ongeveer 3400 mensen, het is een bergachtig gebied in de provincie Khanh Hoa. Er is sinds 3 jaar elektriciteit maar nog geen waterleiding.  Het ziekenhuisje kampt met een tekort aan medicijnen. De mensen leven onder zware omstandigheden.

Enkelen Kinh verdienen hun geld in kleine handeltjes, maar met name de etnische minderheden leven van de landbouw, zoals het verbouwen van graan, bonen en suikerriet, of men werkt als landarbeider. Er is echter te weinig grond om voldoende inkomen te verschaffen.  Jonge mensen vertrekken en gaan werken in Lam Dong of Daklat.

De etnische minderheden hebben een laag ontwikkelingsniveau. Kinderen hebben moeite om het onderwijs te volgen, waardoor zij vroegtijdig de school verlaten. . Er is altijd gebrek aan eten, soms worden ze geholpen door de overheid.

De mensen drinken ongekookt, vervuild water uit putten en riviertjes. Daardoor lijden veel mensen aan darmziektes en vooral de kinderen zijn ondervoed en blijven achter in de groei.

Verzoek aan Lien Doi

De paters van de Francis van Assisi gemeenschap geven aan dat om deze mensen werkelijk te kunnen helpen, allereerst schoon drinkwater nodig is. Hiermee kunnen de paters de mensen leren hoe schoon water te gebruiken, voedsel gezond te houden en zo ziektes te voorkomen. Dit project brengt de mensen gezondheid zodat ze beter kunnen werken en zorgt ervoor dat  de kinderen naar school gaan en hun lessen beter kunnen volgen.

Kosten voor dit project:  215.000.000 VND

Lokale bevolking 20.000.000 VND

Francis of Assisi Community:55.000.000 VND

Lien Doi: 140.000.000 VND =   5715,- euro