19.04 Klaslokaal voor de kinderen van de etnische minderheid, de Raglay, in Suoi Lau 2

Situatie

Suoi Lau is een gemeente in het noorden van het Cam Lam district in de provincie Khanh Hoa. Er wonen 14.300 mensen waarvan 3.500 van de etnische minderheid de Raglay. Zij wonen in drie dorpjes ongeveer 3 tot 5 km van Saoi Lau.

Ze verbouwen cassave, rijst en bananen, net genoeg om van te kunnen leven. Ze hebben geen vast inkomen. De meeste mensen zijn laag opgeleid of zelfs analfabeet. Ook gaan veel kinderen niet naar school. Zij hebben moeite met het volgen van het onderwijs omdat zij geen Vietnamees spreken en dus langzaam leren.

In de regio is een Kinderopvang, maar die is veel te duur voor deze mensen en is alleen voor kinderen van 4 en 5 jaar. Voor de allerkleinsten is er geen opvang.

Dit betekent dat de ouders niet kunnen werken of wel gaan werken en hun kinderen achterlaten bij wat oudere kinderen die van school worden gehaald.

Kortom geen goede situatie. Daarom de aanvraag voor de bouw van een klaslokaal voor de opvang van de allerkleinsten zodat ouders met een gerust hart kunnen gaan werken, en oudere kinderen niet van school worden gehaald. Bovendien worden de kinderen onderwezen zodat zij beter in staat zijn het vervolg onderwijs te volgen.

Verzoek aan Lien Doi

Deze aanvraag is een onderdeel van een multifunctioneel huis ten behoeve van deze Etnische minderheid. Hiervoor zijn andere sponsors benaderd.

Voor de kinderopvang is nog nodig een bedrag van 100.000.000 VND = € 3842,-

 

Comments are closed.