Skip to content

Een waterzuiveringsinstallatie in Dien Dong in de provincie Khanh Hoa.

[ready_google_map id=’33’]

Situatie

Dien Dong ligt in een nieuwe economische zone, die gesticht is in 1977. Het dorp heeft ongeveer 1.000 inwoners. Het ligt in een bergachtig gebied en het percentage van de mensen dat onder de armoedegrens leeft is meer dan 20%. De bevolking leeft voornamelijk van de verbouw van suikerriet. De laatste jaren is de opbrengst minder en ook de prijs is gedaald, dat heeft de mensen verder in moeilijkheden gebracht en het ontbreekt hen aan van alles. Een van de grootste problemen is het gebrek aan schoon water.

tonnen voor opvang van regenwater
tonnen voor opvang van regenwater

Men is afhankelijk van regenwater, maar omdat veel gezinnen arm zijn en niet genoeg tanks hebben om het water te bewaren, is er ernstig gebrek aan water in het droge seizoen. Het water uit de putten kan niet gedronken worden, omdat het verontreinigd is.

De waterput is 40 meter diep maar het water is niet diep genoeg
De waterput is 40 meter diep maar het water is vervuild.

De keuze voor de mensen is dus: òf duur water kopen, wat zij zich niet kunnen veroorloven òf ziek worden door het drinken van verontreinigd water. Een waterzuiveringsinstallatie zou daarom de oplossing zijn.

Verzoek aan Lien Doi

Een bijdrage voor het bouwen van een waterzuiveringsinstallatie. De kosten hiervoor bedragen 103.842,000 dong. Iedereen in het dorp draagt 20.000 dong bij.

Aan Lien Doi wordt een bedrag gevraagd van 83.842.000 dong = € 3.125,–.