Skip to content

Situatie

Cai Doi Vam ligt in de Mekong delta,  in de provincie Ca Mau. Dit is de meest zuidelijke provincie van Vietnam, 450 km ten zuiden van Saigon.

De meeste mensen wonen langs het water. Zij hebben garnalen- en krab kwekerijen, die zij op een natuurlijke manier onderhouden.  De opbrengst is daardoor echter laag.  Anderen werken in loondienst. De levensomstandigheden zijn erg zwaar, met name in het moessonseizoen. Door storm en regen loopt het land dan vaak onder water. Veel jongeren verlaten hun woonplaats en proberen in de grote steden zoals Saigon werk te vinden, maar omdat hun opleidingsniveau zo laag is verdienen ze te weinig om hun families te kunnen helpen. Veel kinderen verlaten vroegtijdig de school om te gaan werken.

Er heerst veel armoede. De mensen die in het gebied blijven wonen zijn vaak ouderen, zonder iemand die voor inkomen zorgt in de familie en afhankelijk van de hulp van anderen. Hun huizen zijn slecht gebouwd en niet bestand tegen de zware regen.

Verzoek aan Lien Doi

Voor acht families, die in hele slechte omstandigheden leven,  is een aanvraag gedaan voor hulp bij het bouwen van een huisje.

De totale kosten voor acht huisjes zijn:        200.000.000 VND

Lokale bijdrage:                                                80.000.000 VND

Bijdrage Lien Doi:                                          120.000.000 VND = € 4.580,-