Skip to content

VERANTWOORDING

In Long Thoi staan 10 prachtige huisjes!!

Ze zijn gebouwd in 3 maanden tijd. Op 30 november 2018 waren ze klaar!

De plaatselijke bevolking heeft ook veel bijgedragen. De mensen zijn erg blij met hun schone en stevige huis. Zij hebben liefde en zorg ervaren en  dit motiveert hen weer om te werken aan een beter leven voor henzelf en hun kinderen.

Situatie

Long Thoi ligt in de provincie Ben Tre in de Mekong Delta, 40 km van Ben Tre en 140 km van Ho Chi Minh.

50% van de mensen uit Long Thoi leeft van de landbouw, de andere helft bezit geen land en leeft in armoede.  Veel mensen  gaan weg uit Long Thoi om elders werk te zoeken. Anderen scharrelen hun dagelijks kostje bij elkaar met koop en verkoop van oud ijzer of de verkoop van lootjes. Ongeveer 45 families leven langs het Cau Quan kanaal. Zij leven van de vangst van krabben, en slakken, een pover en onstabiel bestaan.

Arme families wonen langs het kanaal, wat een ernstige erosie veroorzaakt van de dijk. Zij hebben geen land en moeten deze onveilige situatie accepteren. Hun huizen zijn op een primitieve manier gebouwd en kunnen in het regenseizoen elk moment instorten.

Gezien deze gevaarlijke situatie is onder de plaatselijke bevolking geld verzameld om hen betere huizen te geven. Dit vergroot de solidariteit in de gemeenschap en voor de armen is het een stimulans voor een betere toekomst voor henzelf en hun kinderen.

Voor de bouw van de huisjes wordt een bouwgroep samengesteld; de afmeting van de huisjes is 32 m2. Iedere familie krijgt voldoende bouwmateriaal.

Ieder huisje bestaat uit een slaap- en een woonkamer, stenen muur, een betonnen vloer, een voor- en zijdeur en 4 ramen.

Verzoek aan Lien Doi

Een bijdrage voor de bouw van 10 huisjes: € 5.600,-