Skip to content

GEREALISEERD!!

De brug is klaar!!

Nu kunnen de kinderen weer op tijd op school en de zieken op tijd in het ziekenhuis zijn. Mensen kunnen naar de markt in het centrum. Kortom iedereen is erg gelukkig en verrukt dat de brug nu klaar is.

De mensen van de dorpen Coi Sau Hamlet en Viet Kai danken alle sponsoren van Lien Doi en wensen iedereen een goede gezondheid in deze covid 19 pandamie

Situatie

De gemeente Viet Khai ligt in een afgelegen gebied in het zuiden van de Mekong delta: 80 km van Ca Mau en 500 km van Saigon. Het gebied heeft vaak te maken met overstromingen.  De bevolking leeft voornamelijk van het kweken en-  op traditionele wijze – vangen van vissen, garnalen en kleine krabben. Zij vangen niet genoeg om ervan te kunnen leven. Hierdoor verlaten de kinderen vaak op jonge leeftijd de school, om elders te gaan werken.

Ongeveer 2.000 families wonen langs de oevers van de rivier. In dit gebied is geen ziekenhuis of kliniek en geen middelbaar of hoger onderwijs. Omdat de wegen langs de oevers erg modderig , smal en vaak onbegaanbaar zijn , is men aangewezen op vervoer  per boot.

De overheid heeft onlangs verschillende betonnen wegen aangelegd in het gebied maar alleen in het centrum bruggen gebouwd, niet in de afgelegen gebieden. Dus moeten de mensen die in de afgelegen gebieden wonen nog steeds gebruik maken van boten om naar het centrum   van het district te komen waar  een ziekenhuis en vervolg onderwijs is.

Door de problemen met het vervoer, wat ook nog eens veel geld kost, gaat ongeveer 50% van de kinderen niet naar vervolg onderwijs. Hun achterstand wordt zo alsmaar groter. Als de kinderen vervolg onderwijs hebben genoten zijn zij beter in staat om hun familie verder te helpen. Zij kunnen dan werk zoeken in de grotere steden.

In de dorpen Coi Sau Hamlet en Viet Khai Hamlet is geen brug. Het zou een enorme vooruitgang zijn als hier een brug gebouwd kan worden, zodat zij eenvoudig en veilig van de ene kant naar de andere kant kunnen.

Het plan is om eerst de omgeving klaar te maken voor vervoer van de materialen en vervolgens de brug te bouwen. De brug wordt 30 meter lang en 2 meter breed.

Ieder gezin helpt mee ofwel door het geven of bereiden van voedsel voor de werkers of door bij te dragen in de kosten.

Aan Lien Doi wordt een bijdrage gevraagd van 125,000,000 Dong = € 4.950,-